
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z warzyw; Kasza pęczak z indykiem i warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
Kasza pęczak z indykiem z warzywami
-
500 - 600 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
40 g oleju
-
2 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych np. oregano, tymianku, ziół prowansalskich
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
2 łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1200 g wody
-
300 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
400 - 500 g warzyw, mieszanych np. różyczek kalafiora lub marchewki, batatów, cukinii, pokrojonych na 1 cm kawałki
Zupa krem z warzyw
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oleju
-
700 - 800 g warzyw, mieszanych np. różyczek kalafiora lub marchewki, batatów, cukinii, pokrojonych na kawałki
-
850 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego
-
1 łyżeczka soli
Sos pomidorowy
-
20 - 40 g koncentratu pomidorowego
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki mieszanych ziół, suszonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2182.5 mg
Białko
37.3 g
Kalorie
2682.8 kJ /
641 kcal
Tłuszcz
19.3 g
Błonnik
13.6 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
86.3 g