Zupa krem z warzyw; Kasza pęczak z indykiem i warzywami

Zupa krem z warzyw; Kasza pęczak z indykiem i warzywami

3.6 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje

Składniki

Kasza pęczak z indykiem z warzywami
  • 500 - 600 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 40 g oleju
  • 2 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych np. oregano, tymianku, ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 2 łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1200 g wody
  • 300 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 400 - 500 g warzyw, mieszanych np. różyczek kalafiora lub marchewki, batatów, cukinii, pokrojonych na 1 cm kawałki
Zupa krem z warzyw
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju
  • 700 - 800 g warzyw, mieszanych np. różyczek kalafiora lub marchewki, batatów, cukinii, pokrojonych na kawałki
  • 850 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli
Sos pomidorowy
  • 20 - 40 g koncentratu pomidorowego
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki mieszanych ziół, suszonych

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2182.5 mg
Białko 37.3 g
Kalorie 2682.8 kJ / 641 kcal
Tłuszcz 19.3 g
Błonnik 13.6 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 86.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...