Urządzenia i Akcesoria
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
150 g korzenia selera pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
-
150 g korzenia pietruszki pokrojonego w ok. 1 cm plastry
-
250 g marchewki pokrojonej na ok. 1 cm plastry
-
700 g ziemniaków pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
-
25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
4 ząbki czosnku (2 pokrojone w 0,5 mm plastry, 2 przekrojone na pół)
-
1 łyżeczka suszonych płatków chili
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka soli plus 4 szczypty do oprószenia ryby
-
4 filety z ryby o białym mięsie (ok. 150 g, 2 cm grubości każdy)
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego plus dodatkowa ilość do skropienia
-
4 gałązki rozmarynu, świeżego dł. ok. 15 cm
-
1400 - 1500 g wody
-
1 cytryna ekologiczna, pokrojona w ćwiartki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Piersi z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ratatouille i ziemniakami
1 godz.
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55 min
Pierś z indyka zawinięta w boczek z ziemniakami; Warstwowy deser śliwkowy
1 godz. 50 min
Filety rybne z ziemniakami i szpinakiem w sosie śmietanowym
45 min
Zupa z cukinią; Ryba na parze z ziemniakami i cytrynowym sosem
50 min
Zupa szpinakowa; Risotto z krewetkami i groszkiem
45 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym
1 godz. 50 min
Filety z pstrąga (sous-vide, z osłoną noża miksującego), pieczone warzywa i purée fasolowe
1 godz. 30 min
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym; Muffinki z czekoladą
1 godz.
Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 10 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min