Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)

Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)

4.1 29 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • 150 g korzenia selera pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
  • 150 g korzenia pietruszki pokrojonego w ok. 1 cm plastry
  • 250 g marchewki pokrojonej na ok. 1 cm plastry
  • 700 g ziemniaków pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
  • 25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 4 ząbki czosnku (2 pokrojone w 0,5 mm plastry, 2 przekrojone na pół)
  • 1 łyżeczka suszonych płatków chili
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka soli plus 4 szczypty do oprószenia ryby
  • 4 filety z ryby o białym mięsie (ok. 150 g, 2 cm grubości każdy)
  • 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 4 gałązki rozmarynu, świeżego dł. ok. 15 cm
  • 1400 - 1500 g wody
  • 1 cytryna ekologiczna, pokrojona w ćwiartki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 413.1 kcal / 1728.3 kJ
Białko 38.5 g
Tłuszcz 9.9 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 940.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...