Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
TM6 TM5

Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)

4.1 (28 ocen)

Składniki

  • 150 g korzenia selera, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
  • 150 g korzenia pietruszki, pokrojonego w ok. 1 cm plastry
  • 250 g marchewki, pokrojonej na ok. 1 cm plastry
  • 700 g ziemniaków, pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
  • 25 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 4 ząbki czosnku (2 pokrojone w 0,5 mm plastry, 2 przekrojone na pół)
  • 1 łyżeczka suszonych płatków chili
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka soli, plus 4 szczypty do oprószenia ryby
  • 4 filety z ryby o białym mięsie (ok. 150 g, 2 cm grubości każdy)
  • 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego, plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 4 gałązki rozmarynu, świeżego, dł. ok. 15 cm
  • 1400 - 1500 g wody
  • 1 cytryna, ekologiczna, pokrojona w ćwiartki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1728.3 kJ / 413.1 kcal
Białko
38.5 g
Węglowodany
46 g
Tłuszcz
9.9 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Błonnik
8.6 g
Sód
940.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy