Marynata teriyaki

Marynata teriyaki

4.5 49 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
270 g

Składniki

  • 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 100 g sosu sojowego
  • 100 g wody
  • 80 g brązowego cukru
  • 15 g oleju sezamowego
  • 15 - 20 g octu ryżowego
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej wymieszanej z 2 łyżkami wody

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 228.1 kcal / 954.4 kJ
Białko 1.3 g
Tłuszcz 5.7 g
Węglowodany 42.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...