Sałatka z kaszą gryczaną, papryką i fetą

Sałatka z kaszą gryczaną, papryką i fetą

4.4 144 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 3 gałązki szczypiorku, świeżego pokrojonego na kawałki
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
    300 g żółtej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 1200 g wody
  • 200 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 100 g sera feta pokrojonego w ok. 1 cm kostkę

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 634 mg
Białko 10 g
Kalorie 1495 kJ / 357 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...