Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 3 gałązki szczypiorku, świeżego, pokrojonego na kawałki
- 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 40 g oliwy z oliwek
-
300
g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
lub 300 g żółtej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki - 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- 1200 g wody
- 200 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 100 g sera feta, pokrojonego w ok. 1 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1495 kJ / 357 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 634 mg
Alternatywne przepisy
Ryż pieczony z warzywami
1hod. 30min
Sałatka z kaszą jęczmienną i dressingiem jogurtowym
40min
Śródziemnomorska sałatka z kaszy jaglanej z pomidorami i oliwkami
1hod. 10min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40min
Sałatka fitness
10min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30min
Sałatka z kaszą orkiszową w stylu greckim
45min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45min
Sałatka z soczewicą i burakiem
45min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55min