
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 3 gałązki szczypiorku, świeżego pokrojonego na kawałki
- 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 40 g oliwy z oliwek
-
300
g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
lub 300 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki - 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- 1200 g wody
- 200 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 100 g sera feta pokrojonego w ok. 1 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 357 kcal / 1495 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 38 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 634 mg
Alternatywne przepisy
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, kurczakiem i brokułami
1 godz. 50 min
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55 min
Wytrawna owsianka z jajkami i zrumienionymi pieczarkami
45 min
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50 min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Sałatka z kaszą orkiszową w stylu greckim
45 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min
Bowl z kurczakiem, serem feta i dipem paprykowym
40 min
Sałatka z kaszą jęczmienną i dressingiem jogurtowym
40 min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 min