
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
100 g warzyw, mieszanych pokrojonych na kawałki (np. selera naciowego, marchewki, cebuli, patrz wskazówka)
-
2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
500 g wołowiny (np. polędwicy, ligawy, rostbefu), bez ścięgien i białych błonek, w jednym kawałku
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia mięsa
-
150 g pieczarek pokrojonych w plastry
-
2 liście laurowe, suszone
-
2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
25 g koncentratu pomidorowego
-
80 g czerwonego wina, wytrawnego
-
80 g wody
-
natka pietruszki, świeża tylko liście, drobno posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
344 kcal /
1376.8 kJ
Białko
27.8 g
Tłuszcz
21.5 g
Węglowodany
8.1 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Sód
75 mg