Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
TM6 TM5

Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)

4.6 (48 ocen)

Składniki

  • 600 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego w 2,5 cm kostkę
  • 120 g sosu sojowego
  • 120 g sake (japońskiego wina ryżowego)
  • 20 g cukru
  • 8 łodyżek cebuli dymki, tylko zielona część, pokrojonych na 4 cm kawałki
  • 4 łyżki oleju sezamowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1509.3 kJ / 360.5 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
19.3 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Błonnik
1 g
Sód
1813 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy