Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego w 2,5 cm kostkę
- 120 g sosu sojowego
- 120 g sake (japońskiego wina ryżowego)
- 20 g cukru
- 8 łodyżek cebuli dymki, tylko zielona część, pokrojonych na 4 cm kawałki
- 4 łyżki oleju sezamowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1509.3 kJ / 360.5 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1813 mg
Alternatywne przepisy
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7 Std. 10 Min
Kofty z kurczaka i letnia sałatka z dressingiem cytrynowym
30min
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50min
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50min
Grillowane szaszłyki drobiowe (drobiowe cevapcici) z warzywami
1 Std. 30 Min
Kurczak generała Tso
40min
Łódeczki z sałaty z azjatyckim kurczakiem
20 Min
Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
1 godz. 5 min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40min
Kurczak faszerowany ryżem
2 Std. 50 Min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1 Std.
Skrzydełka Buffalo
2h 10min