Urządzenia i Akcesoria
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
Składniki
-
600 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego w 2,5 cm kostkę
-
120 g sosu sojowego
-
120 g sake (japońskiego wina ryżowego)
-
20 g cukru
-
8 łodyżek cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonych na 4 cm kawałki
-
4 łyżki oleju sezamowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Skrzydełka Buffalo
2 godz. 10 min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 godz. 35 min
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50 min
Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
35 min
Łódeczki z sałaty z azjatyckim kurczakiem
20 min
Sałatka azjatycka z klopsikami
4 godz. 20 min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7 godz. 10 min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1 godz.
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1 godz. 20 min
Pieczone ziemniaki nadziewane indykiem i surówką z kapusty (kumpir)
1 godz. 15 min