Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego w 2,5 cm kostkę
- 120 g sosu sojowego
- 120 g sake (japońskiego wina ryżowego)
- 20 g cukru
- 8 łodyżek cebuli dymki, tylko zielona część, pokrojonych na 4 cm kawałki
- 4 łyżki oleju sezamowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1509.3 kJ / 360.5 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1813 mg
Alternatywne przepisy
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1h 20min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 Std. 40 Min
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50 Min
Łódeczki z sałaty z azjatyckim kurczakiem
20 Min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1h
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 Min
Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową
50 Min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7h 10 min
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50 Min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2u. 30min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1h 40min
Pikantne łódeczki ziemniaczane pieczone na grillu
50 Min