
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego w 2,5 cm kostkę
- 120 g sosu sojowego
- 120 g sake (japońskiego wina ryżowego)
- 20 g cukru
- 8 łodyżek cebuli dymki, tylko zielona część, pokrojonych na 4 cm kawałki
- 4 łyżki oleju sezamowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1509.3 kJ / 360.5 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1813 mg
Alternatywne przepisy
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1 godz. 20 min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1 godz. 40 min
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min
Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
35 min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 30 min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1 godz.
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7 godz. 10 min
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50 min
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1 godz. 20 min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min