Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i szparagami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g wody
-
4 jajka
-
600 g ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na 1-2 cm kawałki
-
180 g białych szparagów ze słoika, odsączonych z zalewy, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
160 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej z zalewy, pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
70 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
70 g zielonych oliwek, bez pestek
-
70 g oliwy z oliwek
-
20 g czerwonego octu winnego
-
1 łyżeczka soli
-
2 puszki tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy (ok. 240 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
926.9 mg
Białko
27 g
Kalorie
1692.2 kJ /
404.4 kcal
Tłuszcz
22.2 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
24.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SAŁATKI I DRESSINGI
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i pieczonymi warzywami z sosem tahini (TM6, TM7)
45 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM6, TM7)
45 min
Sałatka grecka z kurczakiem (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Pełnoziarnista kanapka z łososiem, awokado i rukolą
25 min
Kurczak w sosie satay z dynią, brokułami i kaszą pęczak
50 min
Batony energetyczne z suszonymi owocami
2 godz. 30 min
Słodki kalendarz adwentowy
1 godz. 20 min
Fitness bowl z brązowym ryżem, fasolką szparagową, kurczakiem i ciepłą salsą pomidorową
1 godz.
Gofry śniadaniowe
20 min
Koktajl z owoców leśnych z płatkami jaglanymi
15 min
Bowl z kurczakiem, serem feta i dipem paprykowym
40 min