Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i szparagami

Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i szparagami

3.7 53 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 1000 g wody
  • 4 jajka
  • 600 g ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki
  • 150 g marchewki pokrojonej na 1-2 cm kawałki
  • 180 g białych szparagów ze słoika, odsączonych z zalewy, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • 160 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej z zalewy, pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 70 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 70 g zielonych oliwek, bez pestek
  • 70 g oliwy z oliwek
  • 20 g czerwonego octu winnego
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 puszki tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy (ok. 240 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 926.9 mg
Białko 27 g
Kalorie 1692.2 kJ / 404.4 kcal
Tłuszcz 22.2 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Węglowodany 24.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...