
Urządzenia i Akcesoria
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
liści czosnku niedźwiedziego, świeżych pokrojonych na 3 cm kawałki50 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2-3 cm kawałki1000 g
-
mleka250 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 - 2 szczypty
-
śmietany dowolnej100 g
-
słodkiej musztardy1 łyżeczka
-
musztardy pikantnej, np. francuskiej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
498 kcal /
2086 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
31 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
5.3 g