
Urządzenia i Akcesoria
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
32 sztuki
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
270 - 300 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego
-
10 - 20 g oliwy z oliwek
-
85 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
40 g czarnych oliwek, bez pestek
-
15 g kaparów, konserwowych odsączonych
-
1 filet z anchois, w oleju odsączony
-
2 ząbki czosnku
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ogórek duży, pokrojony w 32 plastry (5 mm)
-
1 - 2 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone w 2 mm plastry, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
29.9 kcal /
125.3 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
1.9 g
Węglowodany
0.6 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
116.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE PRZEKĄSKI I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Jajka z sosem ziołowym i wielkanocnymi ciasteczkami
50 min
Tatar z suszonych pomidorów
15 min
Mus z buraka z orzechami włoskimi
1 godz. 10 min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Pasta jajeczna z awokado
35 min
Roladki z ogórka
30 min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20 min
Jajka faszerowane awokado
40 min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min
Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
10 min