Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka

Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka

4.1 128 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
32 sztuki

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 270 - 300 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego
    270 - 300 g tuńczyka, w oleju, odsączonego
  • 10 - 20 g oliwy z oliwek
  • 85 g serka kremowego podzielonego na kawałki
  • 40 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 15 g kaparów, konserwowych odsączonych
  • 1 filet z anchois, w oleju odsączony
  • 2 ząbki czosnku
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ogórek duży, pokrojony w 32 plastry (5 mm)
  • 1 - 2 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone w 2 mm plastry, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 29.9 kcal / 125.3 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 1.9 g
Węglowodany 0.6 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 116.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...