Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 500 g di cozze fresche pulite
- 70 g di pane raffermo a pezzi
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 foglie di basilico, lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 3 uova
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ½ peperoncino piccante rosso, senza semi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di polpa di pomodoro
- 15 g di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 3799 kJ / 908 kcal
- Białko
- 58.1 g
- Węglowodany
- 66.8 g
- Tłuszcz
- 47.3 g
- Błonnik
- 6.6 g
Alternatywne przepisy
Amatriciana con cozze
55min
Bignè al ripieno di gamberetti
1h 20min
Calamari ripieni su crema di pane
1h 10 min
Insalata di polpo con dressing al lime
1h
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5min
Pepata di cozze
55min
Cozze ripiene
1h 30min
Ditalini polpo e cozze
1h 10 min
Bruschetta terra e mare al piccante
35min
Salsiccia e cardoncelli
55min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min
Polpo in rosso
35min