Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di Gruviera a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di scamorza fresca, a pezzi (2-3 cm)
- 4 uova sode a metà
- 150 g di prosciutto cotto a fette
- 500 g di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle, secche o fresche
- 100 g di burro fuso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2778 kJ / 667 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di mozzarella al prezzemolo con ragù di funghi
1 Std. 30 Min
Pappardelle ripiene di piselli
2u. 25min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1 Std. 25 Min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1 Std. 25 Min
Zuppa di pane nero
30 min
Pastuccia teramana
1 Std. 30 Min
Tagliatelle smalzade
2sa 30 dk
Cappon magro
4 Std. 30 Min
Tagliolini alla molisana
1 Std. 30 Min
Pappardelle al forno con ragù di carne e ricotta
1 Std. 30 Min
Cecapreti con ragù della ciociaria
3h
Fusilli alla puttanesca CucinaBarilla
20 min