Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di Gruviera a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di scamorza fresca, a pezzi (2-3 cm)
- 4 uova sode a metà
- 150 g di prosciutto cotto a fette
- 500 g di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle, secche o fresche
- 100 g di burro fuso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2778 kJ / 667 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20min
Pasta gratinata
50 分钟
Lagane, ceci e vongole
30 分钟
Tagliatelle al pesto di pistacchio e limone
30 分钟
Trenette al pesto
45min
Tagliatelle con salsa alla melagrana
40min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1h 25min
Pappardelle rucola e ricotta
1h
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1h 25min
Torta salata lucana
1小时 10 分钟
Tagliolini alla molisana
1小时 30 分钟
Pasta al forno bianca (senza glutine)
55min