![Focaccia di Carnevale salentina Focaccia di Carnevale salentina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2d15edac-a1d9-44eb-a4fa-430eeec9d9b4/Derivates/463b49ae-d8f6-41c6-942d-a137a7fda4db.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 380 g di farina tipo 0
- 1 cucchiaino colmo di sale
Ripieno
- 100 g di cipolla a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di carne trita di maiale
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- olio extravergine di oliva q.b.
- 6 pomodori pelati, sgocciolati e tagliati a filetti
- 150 - 250 g di mozzarella a fettine
- 60 g di pecorino a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1854 kJ / 443.1 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 37.1 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Focaccia con salsiccia
1 Std. 50 Min
Focaccia di patate
2h 50 min
Focaccia alle melanzane
1 Std. 50 Min
Pizzo Salentino con la gialletta
3 godz. 30 min
Panzerotti ricotta e salsiccia
2h
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2h
Salsiccia e cardoncelli
55min
Focaccia a sorpresa
2h
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3 Std. 20 Min
Focaccia barese
2 godz. 55 min
Focaccia pugliese
1 Std. 10 Min