Focaccia di Carnevale salentina

Focaccia di Carnevale salentina

4.4 37 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • 200 g di acqua
  • 10 g di lievito di birra fresco
  • 380 g di farina tipo 0
  • 1 cucchiaino colmo di sale
Ripieno
  • 100 g di cipolla a pezzi
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di carne trita di maiale
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 6 pomodori pelati sgocciolati e tagliati a filetti
  • 150 - 250 g di mozzarella a fettine
  • 60 g di pecorino a fettine

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 443.1 kcal / 1854 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 37.1 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...