Focaccia di Carnevale salentina
TM5 TM31

Focaccia di Carnevale salentina

4.4 (34 oceny)

Składniki

Impasto

  • 200 g di acqua
  • 10 g di lievito di birra fresco
  • 380 g di farina tipo 0
  • 1 cucchiaino colmo di sale

Ripieno

  • 100 g di cipolla a pezzi
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di carne trita di maiale
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Terminare la preparazione

  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 6 pomodori pelati, sgocciolati e tagliati a filetti
  • 150 - 250 g di mozzarella a fettine
  • 60 g di pecorino a fettine

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1854 kJ / 443.1 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
37.1 g
Tłuszcz
24.8 g
Błonnik
1.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy