Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla bianca in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di foglie di alloro secche
- 600 g di anguilla, pulita ed eviscerata, a pezzi (4 cm circa)
- 80 g di vino bianco secco
- 600 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 480 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2770 kJ / 662 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 61.4 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla marinara in bianco
50 min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5min
Cotriade (brodetto di pesce Bretone)
1 godz. 15 min
Mini corone di riso con ragù alla boscaiola
1hod. 10min
Riso con polpo
1hod. 10min
Pappardelle al sugo di agnello
55min
Spezzatino di vitello e carciofi (per 2 persone)
50 min
Orecchiette di quinoa con sugo allo speck e funghi
4 godz. 10 min
Spaghetti cozze e gamberi
25min
Agnello in umido
1 godz. 20 min
Ragù alla barese
4h
Cannelloni di carne con sugo alle verdure
1h 5min