Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto panini
- 180 g di acqua
- 30 g di olio di semi di girasole + q.b. per oliare
- 10 g di zucchero
-
10
g di lievito di birra fresco, sbriciolato
lub 1 cucchiaino di lievito di birra disidratato (4 g) - 300 - 350 g di farina di forza + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Boerewors burgers
- 1 cucchiaio di semi di coriandolo
- 3 chiodi di garofano
- 1 cucchiaino di noce moscata in polvere
- 1 - 2 grani di pepe nero
- 20 g di olio di semi di girasole
- 400 g di carne trita di manzo
- 400 g di carne trita di maiale
- 30 g di vino rosso
Salsa al pomodoro e termine della preparazione
- 200 g di cipolle, in quarti
- 5 g di prezzemolo fresco, le foglioline
- 30 g di olio di semi di girasole + q.b. per oliare
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 10 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2659 kJ / 635 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane azzimo
1h 45min
Hamburger di manzo
1h
Crocchette di patate e speck
3 godz. 20 min
Cheeseburger di maiale e prosciutto
45 Min
Calzone
2 godz. 50 min
Gelato biscotto gianduia
7 Std.
Bottoncini al pomodoro farciti
5h
Crocchette ai funghi porcini
2 godz. 50 min
Double cheeseburger
3h 10min
Hamburger di manzo con salsa barbecue
6h 30min
Brioche con tacchino arrosto e pomodoro fresco
5 godz. 30 min
Pane per hamburger
3 godz. 20 min