Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 300 g di code di gambero, sgusciate e pulite
- 30 g di scalogno a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 3 rametti di maggiorana fresca, le foglioline lavate
- 100 g di albumi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- pangrattato q.b.
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1184 kJ / 283 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peoci gratinati
1h
Ravioloni neri ripieni di branzino
1 Std. 45 Min
Devil's food cake (Torta del Diavolo)
5h
Linguine ai gamberoni
30 Min
Polpetti all'inferno
40 min
Cannoli di asparagi e prosciutto
55 Min
Zuppa di cozze
1h
Zuppa di pesce alla napoletana
1h 10 min
Abbracci di polpo su crema di patate allo zafferano
45min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min
Soufflè ai due cioccolati
20 min
Calamari su crema di piselli e pomodori
50min