Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 5 oz leeks, sliced in half moons (¼ in)
- 5 oz fennel, sliced in half moons (¼ in), reserve fronds to garnish
- 1 oz extra virgin olive oil
- 2 oz dry white wine
- 9 oz Israeli couscous
- 18 oz vegetable stock
- 1 tsp salt, to taste
- 12 oz fresh salmon fillets, skinless, boneless, cubed
- 1 oz unsalted butter
- 1 lemon, cut in wedges
- cracked black pepper, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 873 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curried Lentils
5h 15min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
15 Min
Shrimp Creole with Carolina Rice
50 min
Portuguese Fish and Potato Stew
45 min
Mushroom Risotto
30 min
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
1h 5min
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40min
Maple and Mustard Salmon
20min
Fricase de Pollo (Chicken Fricassee)
5h 5min
Turkey Bolognese Sauce
50 min
Paella
30 min