Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 5 oz leeks, sliced in half moons (¼ in)
- 5 oz fennel, sliced in half moons (¼ in), reserve fronds to garnish
- 1 oz extra virgin olive oil
- 2 oz dry white wine
- 9 oz Israeli couscous
- 1 tsp salt, to taste
- 18 oz vegetable stock
- 12 oz fresh salmon fillets, skinless, boneless, cubed
- 1 oz unsalted butter
- 1 lemon, cut in wedges
- cracked black pepper, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 873 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paella
30min
Cheesy Zucchini Pappardelle
50min
Black Bean Soup with Parmesan Crisps
55 min
Portuguese Fish and Potato Stew
45min
Vegetarian Chili
50min
Tuna and Caper Sauce Fusilli
30min
Moroccan Lamb and Eggplant with Couscous
1 Std. 10 Min
Chicken and Spinach Salad with Bulgur Wheat
40min
Smoked Salmon and Zucchini Pasta
35min
Potatoes with Chorizo
1 Std. 25 Min
Turkey Chili
45min
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
1 godz. 5 min