![Steamed Eggplant and Ricotta Lasagna Steamed Eggplant and Ricotta Lasagna](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4632cb5f-a130-46bd-8ef3-a9520c4e7993/Derivates/3543c849-9995-4c3b-b306-d3c8f005caf5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 5 - 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- ⅛ tsp ground black pepper
- 45 oz water, divided
- 2 tsp salt, divided
- 6 oz dried lasagna pasta
- 2 oz yellow onions, cut into pieces
- 2 oz carrots, cut into pieces
- 2 oz celery, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 1 oz extra virgin olive oil
- 10 ½ oz eggplant, diced (½ in.)
- 18 oz canned crushed tomatoes
- 9 oz ricotta cheese
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 954 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetarian Chili
50 min
Smoky Black Bean Soup
35 min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25min
Root Vegetable Gratin
1h 25min
Turkey and Wild Rice Stuffed Peppers
1h 45min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25min
Baked Mushroom Empanadas
1h 50min
Tofu Ramen Bowl
55min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55min
Baked Fish with Shrimp, Vegetables and Basmati Rice (Ben)
1 godz.
Fish Tacos
45min
Turkey Taco Bowl
1 godz.