Urządzenia i Akcesoria
Steamed Eggplant and Ricotta Lasagna
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut into pieces1 ½ oz
-
fresh parsley, leaves only5 - 10 sprigs
-
ground black pepper⅛ tsp
-
water divided45 oz
-
salt divided2 tsp
-
dried lasagna pasta6 oz
-
yellow onions cut into pieces2 oz
-
carrots cut into pieces2 oz
-
celery cut into pieces2 oz
-
garlic clove1
-
extra virgin olive oil1 oz
-
eggplant diced (½ in.)10 ½ oz
-
canned crushed tomatoes18 oz
-
ricotta cheese9 oz
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
954 mg
Białko
19 g
Kalorie
1820 kJ /
435 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Simply Steam
11 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Lentil Moussaka
2sa 20 dk
Baked Spinach and Eggs
35 dk
Shrimp Orzo with Peas
30 dk
Pumpkin Chili
50 dk
Barley and Tomato Salad
45 dk
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40 dk
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1sa 10 dk
Root Vegetable Gratin
1sa 25 dk
Black Bean Soup with Parmesan Crisps
55 dk
Risotto with Spinach and Peas
30 dk
Butternut Squash Macaroni and Cheese
1sa 15 dk
Vegetarian Chili
50 dk