Urządzenia i Akcesoria
Steamed Eggplant and Ricotta Lasagna
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut into pieces1 ½ oz
-
fresh parsley, leaves only5 - 10 sprigs
-
ground black pepper⅛ tsp
-
water divided45 oz
-
salt divided2 tsp
-
dried lasagna pasta6 oz
-
yellow onions cut into pieces2 oz
-
carrots cut into pieces2 oz
-
celery cut into pieces2 oz
-
garlic clove1
-
extra virgin olive oil1 oz
-
eggplant diced (½ in.)10 ½ oz
-
canned crushed tomatoes18 oz
-
ricotta cheese9 oz
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
954 mg
Białko
19 g
Kalorie
1820 kJ /
435 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Simply Steam
11 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1 godz. 10 min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min
Pasta Primavera
50 min
Chard in Parmesan Broth with Tortellini
45 min
Split Pea Soup
1 godz. 25 min
Summer Squash Flatbread
50 min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 min
Broccoli Rabe Pesto with Pasta and Roasted Squash
45 min
Brown Rice Salad with Turmeric Dressing
1 godz.
Root Vegetable Gratin
1 godz. 25 min
Vegan Cashew Sauté
35 min
Mushroom and Spinach Strata
2 godz. 10 min