Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 21 oz carrots, whole, peeled (1-3 depending on size)
- ½ - 1 oz shallot, halved, to taste
- 6 sprigs fresh parsley, leaves only
-
1 ½
oz sunflower oil
lub 1 ½ oz vegetable oil - ½ - 1 oz apple cider vinegar, to taste
- ½ oz lemon juice
- 2 tsp Dijon mustard
- ¼ - ½ tsp salt, to taste
- ¼ - ½ tsp ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 689 kJ / 164.7 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 350.2 mg
Alternatywne przepisy
Roasted Potato Salad
1h
Grated Carrot Salad (TM6)
10min
Apple Peel Cider Sangria
1h 30min
Cucumber Salad with Dill and Yogurt Dressing
10min
Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
1h
Avocado Tuna Salad
5min
Slow Cooked Beets
40 min
Herbed Goat Cheese Crostini with Tapenade
45 min
Butternut and Cashew Curry with Black Rice
1 Std. 15 Min
Cucumber Salad with Dill and Yogurt Dressing (TM6)
10min
Roast Potatoes (Betty)
1 Std. 15 Min
Candied Sweet Potatoes
1 Std. 20 Min