![Ratatouille with Pecorino Ratatouille with Pecorino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E9DA3AE2-4787-46C0-88B9-463D2628CCCA/Derivates/beca6c35-36b6-481f-b192-10d036f4d231.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 oz Pecorino cheese, cut into pieces
- 10 sprigs fresh thyme, leaves only
- 20 oz tomatoes on the vine, quartered
- 4 oz yellow onions, quartered
- 4 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- 1 tsp salt
- ½ tsp sugar
- ½ tsp dried oregano
- ¼ tsp dried red chili flakes, to taste
- ¼ tsp dried thyme
- 8 oz carrots, in pieces (1 in.)
- 8 oz red bell pepper, in pieces (1 in.)
- 8 oz eggplants, in pieces (1 in.)
- 8 oz zucchini, in pieces (1 in.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 619 kJ / 148 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 621 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hummus with Brussels Sprouts and Crunchy Topping (Bill Yosses)
2 godz. 15 min
Butternut Squash and Apple Soup
30 Min
Farro Salad with Cucumber Yogurt Dressing
1 Std. 20 Min
Herb Stuffing with Butternut Squash and Brussels Sprouts
1 godz. 10 min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40 Min
Nicoise Salad
1 Std. 15 Min
Fennel, Orange and Cherry Salad
10min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Asparagus with Cashew Cream
20 Min
Seared Scallops with Sweet Potato Purée
30 Min
Cauliflower Steaks
45 Min
Mini Crab cakes with Cilantro Pesto
1 Std.