Wersje kompatybilne
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Couscous
-
8
oz couscous
lub 8 oz Israeli couscous, quick cooking - ½ tsp salt
- 16 oz vegetable stock
- 1 lemon
Salmon
- 4 salmon fillets (approx. 5 oz ea.)
- 1 tsp ras el hanout (see Tip)
- ½ tsp salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 1 tsp honey
Soup
- 4 oz yellow onions, cut into pieces (1 in.)
- 2 oz carrots, cut into pieces (1 in.)
- 2 oz celery, cut into pieces (1 in.)
- ½ oz extra virgin olive oil
- 2 tbsp tomato paste
- ½ tsp salt
- 15 oz canned chickpeas, drained, rinsed
- 3 tbsp harissa paste
- 16 oz vegetable stock
- 6 oz water
- ¼ bunch fresh cilantro, leaves only, chopped, plus extra to garnish
- 2 tbsp pine nuts, toasted, plus extra to garnish
- 4 tbsp plain Greek yogurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2799 kJ / 669 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 1574 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spicy Szechuan Shrimp and Broccoli
40 Min
Black Rice Bowl with Chicken and Mushrooms
40 Min
Summer Squash Soup, Fish with Rice and Vegetables, Apple-Pear Crumble
1 godz. 35 min
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
1h 5min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45min
Shrimp Sauté
25min
Steamed Cod Over Greens
40 Min
Steamed Cod, Rice and Spinach in Lemon Sauce
30min
Pineapple Teriyaki Salmon
30min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45min
Mediterranean Chicken
35min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25min