![Brown Rice Risotto with Tuna and Artichokes Brown Rice Risotto with Tuna and Artichokes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1905f706-d7d2-47e5-b7fc-278cf28d31bf/Derivates/b8d05d0d-0b33-4cb0-8c62-05111a85744b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 9 oz brown rice
- 4 oz red onions, cut into pieces
- ½ oz extra virgin olive oil
- 3 ½ oz dry white wine
- 24 oz vegetable stock
- 1 tsp salt, to taste
- 2 cans tuna, packed in water, drained, flaked
- 10 oz artichoke hearts, marinated, drained, halved
- 6 oz mixed olives, drained, pitted, halved
- fresh thyme leaves, to garnish
- Parmesan cheese, shaved, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1478 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curried Lentils
5hod. 15min
Stuffed Vegetables
1h 20min
Spelt Risotto with Beets and Goat Cheese
1ч. 55 мин.
Cheesy Zucchini Pappardelle
50 min
Eggplant and Almond Dip
20 Min
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55min
Basic Long Grain Brown Rice
1 godz. 35 min
Broccoli Red Lentil Soup
30 min
Pumpkin Soup with Crispy Chickpeas
1h
Lentil Mushroom Stroganoff
55min
Crispy Eggplant with Tomato Basil Sauce (Hestan Cue™)
50 min
Orzo with Salmon, Green Beans and Avocado Sauce
40 min