Urządzenia i Akcesoria
Greek Rice
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
long-grain brown rice8 oz
-
yellow onions cut into pieces4 oz
-
garlic cloves2
-
fresh parsley, leaves only5 sprigs
-
fresh dill fronds plus extra to garnish5 sprigs
-
dried oregano1 tsp
-
extra virgin olive oil½ oz
-
baby spinach6 oz
-
vegetable stock32 oz
-
water8 oz
-
salt to taste½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
lemon1
-
unsalted butter1 oz
-
fresh mint leaves only, hand torn5 sprigs
-
feta cheese (opcjonalnie) crumbled, to garnish3 oz
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
707 mg
Białko
6 g
Kalorie
1075 kJ /
257 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
15 Min
Moroccan Chicken Bowl
45 Min
Fish Tacos
45 Min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
3 Std. 35 Min
Slow Cooked White Chicken Chili
2 Std. 10 Min
Risotto with Spinach and Peas
30 Min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 Min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30 Min
Mediterranean Chicken
35 Min
Greek Stuffed Chicken
1 Std. 35 Min
Maple and Brown Butter Roasted Butternut Soup
1 Std. 15 Min