![Sweet Potato and Zucchini Frittata Sweet Potato and Zucchini Frittata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/332e357f-dffc-447e-b17f-896ebefbcf93/Derivates/bb63cde2-7211-41a6-b1ea-41af6b6777ea.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz fresh parsley, leaves only (approx. 25 stems)
- 3 ½ oz red onions, quartered (approx. ½ med. onion)
- 2 tbsp olive oil, divided
- 7 oz sweet potatoes, cut into 1 in. pieces (approx. 1 sm. potato)
- 3 ½ oz zucchini, cut into 1 in. pieces (approx. 1 zucchini)
- 3 ½ oz red bell peppers, cut into 1 in. pieces (approx. 1 med. pepper)
- 6 large eggs
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- ¼ tsp dried chili flakes (opcjonalnie)
- 8 oz buffalo mozzarella cut into rounds (¼ in.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1848.7 kJ / 441.9 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 824.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetarian Lasagna
2h 30min
Sweet Potato Stuffed Shells with Cauliflower Alfredo Sauce
1 godz. 30 min
Mushroom Stroganoff
30 min
Carrot and Brussels Sprouts Risotto
35min
Black Bean Walnut Patties
35min
Cheesy Veggie Squares
40min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Butternut Squash Coconut Curry
40min
Root Vegetable Gratin
1 godz. 25 min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 min
Golden Spiced Turkey Kefta
30 min