Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz fresh parsley, leaves only (approx. 25 stems)
- 3 ½ oz red onions, quartered (approx. ½ med. onion)
- 2 tbsp olive oil, divided
- 7 oz sweet potatoes, cut into 1 in. pieces (approx. 1 sm. potato)
- 3 ½ oz zucchini, cut into 1 in. pieces (approx. 1 zucchini)
- 3 ½ oz red bell peppers, cut into 1 in. pieces (approx. 1 med. pepper)
- 6 large eggs
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- ¼ tsp dried chili flakes (opcjonalnie)
- 8 oz buffalo mozzarella cut into rounds (¼ in.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1848.7 kJ / 441.9 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 824.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25min
Root Vegetable Gratin
1h 25min
Brown Rice Salad with Turmeric Dressing
1 godz.
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55min
Lentil Mushroom Stroganoff
55min
Mushroom and Spinach Strata
2 Std. 10 Min
Eggplant "Meatballs" with Romesco Sauce
2h 45min
Black Bean Walnut Patties
35min
Thai Curry Noodles
25min
Vegetable Patties
1 godz.
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55min
Southwest Quinoa
40min