Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cucumber Yogurt Sauce
- 4 oz cucumber, in pieces
- 6 oz plain yogurt
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- ⅛ tsp salt
Vegetable Patties
- 8 oz dried garbanzo beans
- 1 tsp curry powder
- 1 tsp turmeric powder
-
20
fresh cilantro leaves
lub 20 fresh parsley leaves - 1 tsp salt
- 1 tsp freshly ground black pepper
- 3 oz onion, in pieces
- 5 oz carrots, in pieces (1 in.)
- 3 ½ oz celery, in pieces (1 in.)
- 2 large eggs
- 2 oz water
- 3 oz frozen peas
- 2 oz fresh sweet corn kernels
- vegetable oil, to fry
- mixed salad greens, to serve
- ground paprika, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1134 kJ / 271 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 539 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetable Stew
1h 15min
Herb Stuffing with Butternut Squash and Brussels Sprouts
1h 10min
Sweet Potato Stuffed Shells with Cauliflower Alfredo Sauce
1h 30min
Greek Vegetables
1h
Quinoa Patties
1h
Black Bean Walnut Patties
35min
Lentil Mushroom Stroganoff
55min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min
Vegan Cashew Sauté
35min
Zucchini Bread
1h 15min