![Chickpea Patties with Lemon Kale Salad Chickpea Patties with Lemon Kale Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3806566c-9626-405c-9b9f-3dfbd5d1260f/Derivates/c104fd28-dee5-4a69-8e1a-1a3c27ea0643.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chickpea Patties
- non-stick cooking spray
- 4 oz leeks, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- 1 can chickpeas (15 oz), drained and rinsed
- 1 ½ oz bread crumbs
- 1 large egg
- 1 oz toasted pine nuts
- ½ oz Dijon mustard
- 1 lemon, zested and juiced
- ½ tsp salt, to taste
Kale Salad
- 6 oz lacinato kale, center rib removed, thinly sliced, divided
- 1 lemon, zested and juiced
- 5 oz carrots, peeled into thin ribbons
- extra virgin olive oil, to drizzle
- 2 tbsp sunflower seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1385 kJ / 331 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 582 mg
Alternatywne przepisy
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55 Min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
15 Min
Vegan Green Pea Fritters
20 min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
45min
Chili and Peanut Noodles with Tofu and Chili Garlic Oil
30 Min
Indian Vegetable Curry
50 Min
Black Bean Walnut Patties
35min
Vegetable Patties
1 Std.
Curried Cauliflower and Chickpea Salad
40 Min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Vegan Cashew Sauté
35min
Vegetarian Chili
50 Min