![Green Lentil Risotto with Asparagus Green Lentil Risotto with Asparagus](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4b79113a-f3f2-450e-aa60-a0c3d34dc602/Derivates/da206014-a4a7-46ec-b573-8672901ff6e3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 1 garlic clove
- ½ oz unsalted butter
- 7 oz dried green lentils, rinsed
- 3 ½ oz dry white wine
- 18 oz vegetable stock
- ½ tsp salt, to taste
- 8 oz asparagus, trimmed, cut into pieces (2 in.)
- 2 oz mascarpone cheese
- lemon peels, thin peel only, no white pith
- fresh chives, to garnish
- pumpkin seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1038 kJ / 248 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 646 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
15min
Carrot Ginger Soup
20 min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1h 5min
Lentil Salad
35 min
Green Shakshuka
40 min
Broccoli Red Lentil Soup
30 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 Min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 Min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45 min
Vegetarian Chili
50 dk
Curried Lentils
5h 15min