Urządzenia i Akcesoria
Green Lentil Risotto with Asparagus
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut into pieces2 ½ oz
-
yellow onions cut into pieces4 oz
-
garlic clove1
-
unsalted butter½ oz
-
dried green lentils rinsed7 oz
-
dry white wine3 ½ oz
-
vegetable stock18 oz
-
salt to taste½ tsp
-
asparagus trimmed, cut into pieces (2 in.)8 oz
-
mascarpone cheese2 oz
-
lemon peels thin peel only, no white pith
-
fresh chives to garnish
-
pumpkin seeds to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
646 mg
Białko
13 g
Kalorie
1038 kJ /
248 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Curried Lentils
5 godz. 15 min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 min
Broccoli Red Lentil Soup
25 min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1 godz. 10 min
Greek Lentils and Rice
40 min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45 min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Butternut Squash Coconut Curry
40 min
Risotto with Spinach and Peas
30 min
Vegetarian Chili
50 min