Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 1 garlic clove
- ½ oz unsalted butter
- 7 oz dried green lentils, rinsed
- 3 ½ oz dry white wine
- 18 oz vegetable stock
- ½ tsp salt, to taste
- 8 oz asparagus, trimmed, cut into pieces (2 in.)
- 2 oz mascarpone cheese
- lemon peels, thin peel only, no white pith
- fresh chives, to garnish
- pumpkin seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1038 kJ / 248 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 646 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Risotto with Spinach and Peas
30 min
Butternut Squash Coconut Curry
40 Min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Vegetarian Chili
50min
Tuscan White Bean Stew
1h
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55 min
Curried Lentils
5h 15 min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 min
Pumpkin Chili
50min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1h 5min