![Carrot and Brussels Sprouts Risotto Carrot and Brussels Sprouts Risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1B486AC2-039E-45FC-B354-FD2CA5519B98/Derivates/8D54FDFC-D11C-41B8-864B-5139E15822A9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz Parmesan cheese, cubed
- 1 lemon, thin peel only, no pith
- 4 oz yellow onions, in pieces
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra to garnish
- 8 oz carrots, sliced (1 in.)
- 10 oz risotto rice, (e.g. Carnaroli, Arborio)
- 8 oz Brussels sprouts, trimmed and halved
- 1 oz extra virgin olive oil
- 2 oz white wine
- 28 oz water
- 1 tbsp vegetable stock paste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1259 kJ / 301 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Vegetarian Chili
50min
Minestrone
45min
Green Bean Casserole
1h 30min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1h 5 min
Broccoli Red Lentil Soup
30 dk
Lentil Mushroom Stroganoff
55 dk
Root Vegetable Gratin
1 godz. 25 min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 dk
Collard Greens
1h 5 min
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45min
Butternut Squash and Apple Soup
30 dk
Leek and Potato Soup
40min