![Broccoli Red Lentil Soup Broccoli Red Lentil Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b28caaabf4e50cb0b18a8e3259bd1c5f/Derivates/83168a1596260777195d1551912936b7580502b0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 oz broccoli, stems only
- 4 oz shallots, in pieces
- 2 garlic cloves
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp curry powder
- 1 oz extra virgin olive oil
- 24 oz water
- 1 tbsp vegetable stock paste
- 4 tbsp nutritional yeast
- 4 oz dried red lentils
- 8 oz broccoli florets, small
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- red pepper flakes, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 817.5 kJ / 195.4 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 58 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet Potato Curry with Broccoli
30 min
Kale Caesar Salad with Parmesan Bread Crumbs
25 Min
Potato Curry Soup
35 min
Chickpea Ratatouille
1 godz.
Chicken Meatball Soup with Chickpeas
45 min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 min
Vegetable Pot Pie with Parmesan Drop Biscuits
1 Std. 50 Min
Tuscan White Bean Stew
1 godz.
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30 min
West African Peanut Soup with Chicken
50 min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 min
Shrimp Orzo with Peas
30 min