Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 oz broccoli, stems only
- 4 oz shallots, in pieces
- 2 garlic cloves
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp curry powder
- 1 oz extra virgin olive oil
- 24 oz water
- 1 tbsp vegetable stock paste
- 4 tbsp nutritional yeast
- 4 oz dried red lentils
- 8 oz broccoli florets, small
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- red pepper flakes, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 817.5 kJ / 195.4 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 58 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45min
Spring Vegetable Quiche with Sweet Potato Crust
1 Std. 45 Min
Tuscan White Bean Stew
1 Std.
Chickpea Ratatouille
1 Std.
Maple Oatmeal with Apples and Blueberries
20 Min
Watermelon Salad with Creamy Balsamic Dressing and Candied Nuts
25 Min
Avocado Tuna Salad
5 Min
Sweet Corn Risotto with Grilled Zucchini
30 min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 Min
Sweet Potato Curry with Broccoli
30 min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 Min
Pumpkin Chili
50 Min