Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy

Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy

4.8 62 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
3 słoiki

Składniki

  • 800 g rabarbaru świeżego, pokrojonego na 1 cm kawałki
  • 700 g cukru żelującego 1:1
    350 g cukru żelującego 2:1
  • 50 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
  • 1 ½ - 2 łyżeczki wody z kwiatów pomarańczy

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 13.3 mg
Białko 2.5 g
Kalorie 4024.3 kJ / 961.8 kcal
Tłuszcz 1.3 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 246.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...