Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g rabarbaru, świeżego, pokrojonego na 1 cm kawałki
-
700
g cukru żelującego 1:1
lub 350 g cukru żelującego 2:1 - 50 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
- 1 ½ - 2 łyżeczki wody z kwiatów pomarańczy
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 4024.3 kJ / 961.8 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 246.1 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 13.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Szybki dżem z mrożonych owoców jagodowych
30 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Konfitura ananasowa z wanilią
35 min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min