Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy tort orzechowy z kremem kawowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
-
120 g cukru
Biszkopt bezglutenowy
-
350 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
10 jajek rozm. M
-
130 g cukru
-
1 szczypta soli
-
masło do natłuszczenia formy
Krem kawowy
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko sparzone
-
5 łyżek espresso, zaparzonego ostudzonego, plus dodatkowa ilość do nasączenia biszkoptu
Złożenie tortu
-
4 - 5 łyżek powideł śliwkowych
-
wiórki czekoladowe do dekoracji
-
orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji tortu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
71.6 mg
Białko
11.3 g
Kalorie
2187.9 kJ /
522.6 kcal
Tłuszcz
38.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Węglowodany
33.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tort Marysieńka
9 Std. 30 Min
Tort kawowy
2 Std. 10 Min
Tort waniliowo-migdałowy
3 Std.
Tort orzechowo-makowy
4 Std. 30 Min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 Std. 30 Min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 Std. 10 Min
Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)
4 Std.
Babka orzechowa
1 Std.
Makowiec z bezą
2 Std. 40 Min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 Std.
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 Std.
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2 Std. 30 Min