
Urządzenia i Akcesoria
Brioszka z dżemem rabarbarowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
Brioszka
-
mleka w temp. pokojowej200 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
mąki pszennej500 g
-
soli1 szczypta
-
cukru90 g
-
żółtka3
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i formy125 g
Dżem rabarbarowy
-
laski wanilii pokrojonej na kawałki½
-
cukru180 g
-
rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 3 cm kawałki300 g
-
wody30 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego50 g
Formowanie i pieczenie brioszki
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
woda do pieczenia
-
żółtko roztrzepane1
-
cukier perlisty (opcjonalnie) do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
548.9 kcal /
2306.6 kJ
Białko
11.1 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
85.9 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
209 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RABARBAR
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
1 godz. 30 min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 godz. 15 min
Wieniec z makiem i morelami
1 godz. 30 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Babka drożdżowa Panettone
3 godz.
Galette z borówkami
1 godz. 25 min
Drożdżówki z jabłkami
2 godz. 35 min
Kringel
2 godz. 40 min
Pierożki półfrancuskie z dżemem
2 godz. 50 min
Chałka z kardamonem
2 godz. 40 min
Rabarbarowe ślimaczki
2 godz.
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 godz. 20 min