Urządzenia i Akcesoria
Pomarańczowy sernik z alkoholowym twistem
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 18 godz.
12 porcji
Składniki
Spód
-
olej do natłuszczenia
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
300 g ciastek Oreo®
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Masa serowa
-
30 g wody
-
1 łyżka żelatyny w proszku
-
gorąca woda do kąpieli wodnej
-
560 g serka kremowego
-
150 g sera mascarpone
-
150 g cukru waniliowego, wykonanego w TM150 g cukru pudru
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
15 - 20 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, startej
Galaretka
-
100 g Aperolu®
-
270 g wina musującego np. Prosecco
-
30 g wody mineralnej, gazowanej
-
20 g syropu cukrowego (patrz wskazówka)
-
20 g żelatyny w proszku
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.6 g
Kalorie
2361 kJ /
563.9 kcal
Tłuszcz
39.7 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
36.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LETNIE INSPIRACJE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Islandzki sernik na zimno z jagodami
6 godz. 30 min
Sernik na zimno z galaretką i morelami
8 godz.
Sernik kokosowy z sosem karmelowym
3 godz. 30 min
Limonkowe ciasto na zimno
2 godz. 50 min
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4 godz. 30 min
Serniczki z wiśniami
45 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Sernik truskawkowy na zimno
8 godz. 30 min
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 godz. 25 min
Sernik nowojorski
7 godz. 50 min
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min