Urządzenia i Akcesoria
Dżem z jabłek i winogron
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 słoiki
Składniki
-
400 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
30 g cukru
-
300 g ciemnych winogron, pozostałych po wykonaniu soku z winogron (patrz wskazówka)300 g ciemnych winogron świeżych, odmiany bezpestkowej (patrz wskazówka)
-
¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki kardamonu, mielonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
1.6 g
Kalorie
1071.8 kJ /
256 kcal
Tłuszcz
1.1 g
Błonnik
6.3 g
Węglowodany
65.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem z winogron
30 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 godz. 30 min
Dżem z ciemnych winogron
1 godz. 50 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Sok z ciemnych winogron
40 min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 godz. 30 min