Sernik kokosowy z sosem karmelowym

Sernik kokosowy z sosem karmelowym

3.7 95 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 kawałków

Składniki

Sernik kokosowy
  • masło do natłuszczenia formy
  • mleczka kokosowego (400 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
    1 puszka
  • twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
    1250 g
  • jajka
    2
  • likieru kokosowego, np. Malibu® (opcjonalnie)
    50 g
  • cukru
    220 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    40 g
    80 g cukru wanilinowego
  • skrobi ziemniaczanej
    75 g
    75 g skrobi kukurydzianej
Sos karmelowy
  • cukru
    250 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 - 250 g
  • wody
    30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
    1 łyżeczka
  • masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
    30 g
  • wody do Mycia Wstępnego
    1000 g
  • octu do Mycia Wstępnego
    1 łyżka
  • wiórki kokosowe do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 318 kcal / 1329 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...