
Urządzenia i Akcesoria
Sernik kokosowy z sosem karmelowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 kawałków
Składniki
Sernik kokosowy
-
masło do natłuszczenia formy
-
mleczka kokosowego (400 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)1 puszka
-
twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki1250 g
-
jajka2
-
likieru kokosowego, np. Malibu® (opcjonalnie)50 g
-
cukru220 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM40 g
-
skrobi ziemniaczanej75 g
Sos karmelowy
-
cukru250 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 - 250 g
-
wody30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)30 g
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu do Mycia Wstępnego1 łyżka
-
wiórki kokosowe do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
318 kcal /
1329 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
0.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sernik nowojorski
7 godz. 50 min
Proteinowy sernik z jabłkami
1 godz.
Świąteczny sernik Speculoos
8 godz. 40 min
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Travel cake z orzechami pekan i bananami
3 godz.
Babka limonkowa z twarogiem
1 godz. 30 min
Cytrynowy sernik japoński
1 godz. 45 min
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 godz. 25 min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.