Urządzenia i Akcesoria
Sernik kokosowy z sosem karmelowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 kawałków
Składniki
Sernik kokosowy
-
masło do natłuszczenia formy
-
1 puszka mleczka kokosowego (400 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
-
1250 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
50 g likieru kokosowego, np. Malibu® (opcjonalnie)
-
220 g cukru
-
80 g cukru wanilinowego40 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
75 g skrobi kukurydzianej75 g skrobi ziemniaczanej
Sos karmelowy
-
250 g cukru
-
200 - 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g wody
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
1 łyżka octu do Mycia Wstępnego
-
wiórki kokosowe do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
11 g
Kalorie
1329 kJ /
318 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 godz.
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Prosty makowiec
13 godz. 15 min
Ciasto makowe
1 godz.
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Babka limonkowa z twarogiem
1 godz. 30 min
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.