
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g cukru
- 60 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego (z ok. 3 sztuk)
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 2 jajka
-
25
g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych
lub 25 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1513.7 kJ / 361.7 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 47.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Konfitura ananasowa z wanilią
35 min
Lody z solonym karmelem
14 godz.
Gęsty budyń – 1100 g
15 min
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1 godz. 40 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Jogurt z borówkami
13 godz.
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g
20 min
Millefeuille z kremem waniliowym
5 godz.
Gotowanie na parze brzoskwiń (500-800 g)
20 min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Jogurt z mleka koziego
13 godz. 15 min