Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g cukru
- 60 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego (z ok. 3 sztuk)
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 2 jajka
-
25
g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych
lub 25 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1513.7 kJ / 361.7 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 47.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lody rabarbarowe
12 Std.
Likier jajeczny z orzechami pekan
2 godz. 20 min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g
20min
Krem pomarańczowy
35min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20min
Tort walentynkowy
7h 20min
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1 godz. 40 min
Babeczki z kremem budyniowym i owocami (Papavero)
2 Std. 50 Min
Lody z solonym karmelem
14h
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 Min
Sos karmelowy
1 godz. 30 min