Urządzenia i Akcesoria
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 słoiki
Składniki
-
50 g migdałów, w płatkach
-
500 g miąższu pomarańczy
-
300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
20 g cukru żelującego 3:1
-
200 g cukru
-
skórka otarta z 1 pomarańczy sparzonej
-
30 g cukru wanilinowego20 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
10 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
2294.3 kJ /
548 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
114 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem z winogron
30 min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Agrestowy chutney
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem z ciemnych winogron
1 godz. 50 min
Konfitura ananasowa z wanilią
35 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min