Wersje kompatybilne
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g migdałów w płatkach
- 500 g miąższu pomarańczy
- 300 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 20 g cukru żelującego 3:1
- 200 g cukru
- skórka otarta z 1 pomarańczy, sparzonej
-
20
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 30 g cukru wanilinowego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 6883 kJ / 1644 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 342 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 22 g
- Sód
- 30 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z jabłek i kiwi
40min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Szybki dżem z mrożonych owoców jagodowych
30min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 godz. 30 min
Marmolada pomarańczowo-daktylowa
40min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25min
Dżem z melona
30min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Konfitura ananasowa z wanilią
35min