Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
TM6 TM5

Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak

4.7 (159 ocen)

Składniki

  • 50 g migdałów w płatkach
  • 500 g miąższu pomarańczy
  • 300 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 20 g cukru żelującego 3:1
  • 200 g cukru
  • skórka otarta z 1 pomarańczy, sparzonej
  • 20 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 30 g cukru wanilinowego

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
6883 kJ / 1644 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
342 g
Tłuszcz
28 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
22 g
Sód
30 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy