
Wersje kompatybilne
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g migdałów, w płatkach
- 500 g miąższu pomarańczy
- 300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 20 g cukru żelującego 3:1
- 200 g cukru
- skórka otarta z 1 pomarańczy sparzonej
-
20
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 30 g cukru wanilinowego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 548 kcal / 2294.3 kJ
- Białko
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Węglowodany
- 114 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 10 mg