Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mus z rabarbaru
- 500 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 120 g cukru
- 1 łyżka syropu barmańskiego grenadina (opcjonalnie)
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
Krem waniliowy
- 60 g herbatników
- 60 g cukru
- ¼ laski wanilii
- 400 g mleka
- 3 żółtka
-
25
g skrobi ziemniaczanej
lub 25 g skrobi kukurydzianej
Bita śmietana
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
- 50 g sera mascarpone, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1590 kJ / 379 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 Min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3h 50min
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
3h
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2h 30min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6h 40min
Eton Mess z rabarbarem
2 godz. 5 min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2h 30min
Pomarańczowe verrines
3h 40 min
Jeżynowa panna cotta
4h 10min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3h 40 min
Panna cotta
3h 15min