
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mus z rabarbaru
- 500 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 120 g cukru
- 1 łyżka syropu barmańskiego grenadina (opcjonalnie)
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
Krem waniliowy
- 60 g herbatników
- 60 g cukru
- ¼ laski wanilii
- 400 g mleka
- 3 żółtka
-
25
g skrobi ziemniaczanej
lub 25 g skrobi kukurydzianej
Bita śmietana
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
- 50 g sera mascarpone, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1590 kJ / 379 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna cotta
3 Std. 15 Min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25min
Serniczki w słoikach
4h
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3u. 40min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3óra 50p
Sernik crème brûlée
10 Std. 15 Min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2h 35min
Truskawkowy deser warstwowy
2 Std.
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2h 30min
Bailey's panna cotta
1h 30min
Eton Mess z rabarbarem
2 Std. 5 Min
Pomarańczowe verrines
3u. 40min