Trifle z rabarbarem
TM6 TM5

Trifle z rabarbarem

4.8 ( 68 ocen )

Składniki

Mus z rabarbaru

  • 500 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 120 g cukru
  • 1 łyżka syropu barmańskiego grenadina (opcjonalnie)
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)

Krem waniliowy

  • 60 g herbatników
  • 60 g cukru
  • ¼ laski wanilii
  • 400 g mleka
  • 3 żółtka
  • 25 g skrobi ziemniaczanej
    lub 25 g skrobi kukurydzianej

Bita śmietana

  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 50 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
379 kcal / 1590 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
48 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy