Trifle z rabarbarem

Trifle z rabarbarem

4.8 75 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 porcji

Składniki

Mus z rabarbaru
  • 500 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 120 g cukru
  • 1 łyżka syropu barmańskiego grenadina (opcjonalnie)
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
Krem waniliowy
  • 60 g herbatników
  • 60 g cukru
  • ¼ laski wanilii
  • 400 g mleka
  • 3 żółtka
  • 25 g skrobi ziemniaczanej
    25 g skrobi kukurydzianej
Bita śmietana
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 50 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 6 g
Kalorie 1590 kJ / 379 kcal
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...