Urządzenia i Akcesoria
Banany w karmelu z przyprawami korzennymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
Karmel z przyprawami korzennymi
-
30 g wody
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
300 g cukru pudru
-
60 g gorącej wody
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki kardamonu, mielonego5 ziaren kardamonu, całego
-
½ laski wanilii, tylko ziarna2 szczypty wanilii, mielonej
-
1 gwiazdka anyżu
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Banany w karmelu
-
2 łyżki masła (ok. 25 g)
-
6 mini bananów, przekrojonych wzdłuż na pół3 banany, dojrzałe przekrojone wzdłuż na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
5.5 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
2810.5 kJ /
671.8 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
154.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orzechowe złote mleko
15 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Jogurt waniliowy
12 godz. 20 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Słodkie bułeczki z nadzieniem z czarnego sezamu
1 godz. 30 min
Orzeszki ziemne w karmelu
1 godz. 30 min
Jogurt naturalny na Varomie
12 godz.
Zefir truskawkowy z bezami
15 min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2 godz.
Jagodowe frappuccino
3 godz. 25 min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 godz. 40 min