
Urządzenia i Akcesoria
Banany w karmelu z przyprawami korzennymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
Karmel z przyprawami korzennymi
-
30 g wody
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
300 g cukru pudru
-
60 g gorącej wody
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
5 ziaren kardamonu, całego
-
2 szczypty wanilii, mielonej
-
1 gwiazdka anyżu
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Banany w karmelu
-
2 łyżki masła (ok. 25 g)
-
3 banany, dojrzałe przekrojone wzdłuż na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
671.8 kcal /
2810.5 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
9.3 g
Węglowodany
154.3 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
5.5 mg