
Urządzenia i Akcesoria
Banany w karmelu z przyprawami korzennymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
Karmel z przyprawami korzennymi
-
wody30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
cukru pudru300 g
-
gorącej wody60 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
ziaren kardamonu, całego5
-
wanilii, mielonej2 szczypty
-
gwiazdka anyżu1
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu do Mycia Wstępnego50 g
Banany w karmelu
-
masła (ok. 25 g)2 łyżki
-
banany, dojrzałe przekrojone wzdłuż na pół3
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
671.8 kcal /
2810.5 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
9.3 g
Węglowodany
154.3 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
5.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
30 min
Wschodnioeuropejski brunch
1 godz. 30 min
Karmelowy budyń
1 godz.
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45 min
Grzaniec migdałowy
15 min
Lody z solonym karmelem
14 godz.
Chłodnik wiśniowy
1 godz. 20 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Owoce zapiekane pod koglem-moglem
25 min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 godz. 10 min
Kawowy sos karmelowy
45 min
Kogel-mogel
5 min