Urządzenia i Akcesoria
Banany w karmelu z przyprawami korzennymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
Karmel z przyprawami korzennymi
-
30 g wody
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
300 g cukru pudru
-
60 g gorącej wody
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki kardamonu, mielonego5 ziaren kardamonu, całego
-
½ laski wanilii, tylko ziarna2 szczypty wanilii, mielonej
-
1 gwiazdka anyżu
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Banany w karmelu
-
2 łyżki masła (ok. 25 g)
-
6 mini bananów, przekrojonych wzdłuż na pół3 banany, dojrzałe przekrojone wzdłuż na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
5.5 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
2810.5 kJ /
671.8 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
154.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 godz. 30 min
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1 godz. 35 min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min
Orzechowe semifreddo
8 godz. 35 min
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15 min
Pascha Wielkanocna
12 godz. 30 min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 5 min
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
40 min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min