
Urządzenia i Akcesoria
Banany w karmelu z przyprawami korzennymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
Karmel z przyprawami korzennymi
-
wody30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
cukru pudru300 g
-
gorącej wody60 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
ziaren kardamonu, całego5
-
wanilii, mielonej2 szczypty
-
gwiazdka anyżu1
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu do Mycia Wstępnego50 g
Banany w karmelu
-
masła (ok. 25 g)2 łyżki
-
banany, dojrzałe przekrojone wzdłuż na pół3
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
671.8 kcal /
2810.5 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
9.3 g
Węglowodany
154.3 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
5.5 mg