Urządzenia i Akcesoria
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
18 porcji
Składniki
-
85 g migdałów, ze skórką
-
85 g orzechów laskowych, blanszowanych85 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
85 g orzechów włoskich, łuskanych85 g orzechów pekan
-
55 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
55 g pestek dyni
-
140 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
25 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
132 mg
Białko
3 g
Kalorie
636 kJ /
152 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Syrop do grzanego wina
12 godz. 45 min
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min
Kawowy sos karmelowy
45 min
Kogel-mogel
5 min
Kawa mielona piernikowa
10 min
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Migdały w karmelu (guirlache nougat)
1 godz. 30 min
Obieranie migdałów (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Krówki toffi
2 godz.
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Lody z solonym karmelem
14 godz.