
Urządzenia i Akcesoria
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
18 porcji
Składniki
-
85 g migdałów, ze skórką
-
85 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
85 g orzechów pekan
-
55 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
55 g pestek dyni
-
140 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
25 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
152 kcal /
636 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
132 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gotowanie na parze ananasa (200-450 g)
15 min
Orzechowe złote mleko
15 min
Pistacjowe chantilly
4 godz. 40 min
Płynny karmel
35 min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1 godz. 45 min
Kawowy sos karmelowy
45 min
Burgery ze skórkami banana à la pulled pork
30 min
Słodzone mleko zagęszczone
35 min
Lody brzoskwiniowo-migdałowe
8 godz. 10 min
Chałwa z pistacjami
2 godz. 25 min
Kuloodporna kawa
10 min
Kogel-mogel
5 min