Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem

Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem

4.3 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
18 porcji

Składniki

  • 85 g migdałów, ze skórką
  • 85 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
    85 g orzechów laskowych, blanszowanych
  • 85 g orzechów pekan
    85 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 55 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 55 g pestek dyni
  • 140 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 25 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 132 mg
Białko 3 g
Kalorie 636 kJ / 152 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...