
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g mleka
- 6 żółtek
- 200 g cukru
-
40
g skrobi kukurydzianej
lub 60 g mąki pszennej - 3 kawałki skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (ok. 3 x 1 cm)
- cukier trzcinowy, nierafinowany, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1001 kJ / 239 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korzenny crème brulée
3óra 30p
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 Std.
Orzechowe semifreddo
8h 35min
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6)
2óra 15p
Pływające wyspy truskawkowe z sosem waniliowym z miętą
25 Min
Krem pomarańczowy
35min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 Std. 40 Min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Kogel-mogel
5 Min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3h 10 min
Krem sułtański
2óra 15p
Crème brûlée
2 Std. 30 Min