Urządzenia i Akcesoria
Portugalski crème brûlée
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
8 porcji
Składniki
-
1000 g mleka
-
6 żółtek
-
200 g cukru
-
60 g mąki pszennej40 g skrobi kukurydzianej
-
3 kawałki skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (ok. 3 x 1 cm)
-
cukier trzcinowy, nierafinowany do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7 g
Kalorie
1001 kJ /
239 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Banany w karmelu z przyprawami korzennymi
1 godz. 50 min
Karmelowe fondant
15 min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 godz. 40 min
Korzenny crème brulée
3 godz. 30 min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 godz.
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 godz. 10 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
40 min
Kogel-mogel
5 min