Urządzenia i Akcesoria
Portugalski crème brûlée
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
8 porcji
Składniki
-
1000 g mleka
-
6 żółtek
-
200 g cukru
-
60 g mąki pszennej40 g skrobi kukurydzianej
-
3 kawałki skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (ok. 3 x 1 cm)
-
cukier trzcinowy, nierafinowany do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7 g
Kalorie
1001 kJ /
239 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1 godz. 45 min
Mus czekoladowy
3 godz. 20 min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 godz. 40 min
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3 godz. 25 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Mus czekoladowy z chili
3 godz. 10 min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 godz. 10 min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min
Portugalskie babeczki z kremem
1 godz. 10 min