Urządzenia i Akcesoria
Francuski brunch
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Dżem jeżynowy
-
500 g jeżyn, mrożonych, uprzednio rozmrożonych500 g jeżyn, świeżych
-
250 g cukru żelującego 2:1
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ laski wanilii tylko nasiona
-
100 g wina musującego (opcjonalnie) np. Crémant
Ciasteczka Financiers
-
150 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
100 g migdałów, blanszowanych
-
50 g mąki pszennej
-
170 g cukru pudru
-
½ laski wanilii tylko nasiona
-
150 g białek (z ok. 5 jajek)
Ziołowy omlet z kozim serem i figami oraz Croque Monsieur
-
600 g wody
-
150 g różyczek brokułu podzielonych na kawałki
-
120 g sera żółtego, pokrojonego na 3 cm kawałki120 g sera gruyère pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g masła
-
40 g mąki pszennej
-
300 g mleka
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
18 kromek białego chleba tostowego
-
9 plastrów szynki gotowanej
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
10 g szczypiorku, świeżego posiekanego
-
150 g koziego sera, miękkiego podzielonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
8 jajek
-
4 figi świeże, pokrojone na kawałki, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1389 mg
Białko
33 g
Kalorie
4208.8 kJ /
1005 kcal
Tłuszcz
46 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
24 g
Węglowodany
116 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25 min
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35 min
Naleśniki à la Suzette
55 min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM6, TM7)
35 min
Koreańska sałatka ziemniaczana z marynowanymi warzywami (z osłoną noża miksującego 2.0)
25 godz. 5 min
Warzywna zupa krem; Warzywa z kurczakiem, ryżem i sosem musztardowym; Lemoniada; Jabłka pod kruszonką
1 godz. 10 min
Sałatka ryżowa z warzywami na parze, orientalnym dressingiem i jogurtowym dipem; Ciasteczka
50 min
Parówki-serca z jajkiem sadzonym; Sos pomidorowo-paprykowy
25 min
Omlet grecki
35 min
Ratatouille z ryżem; Gruszki z czekoladą
45 min
Sałatka La vignarola z parmezanowymi supełkami
3 godz. 45 min
Galaretka wiśniowo-bananowa
25 min