Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka serowa z ciastem filo
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
100 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
400 g mleka
-
60 g mąki pszennej
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 - 2 szczypty chili, mielonego (opcjonalnie)
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
150 g sera brie pokrojonego na 3 cm kawałki
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
7 - 8 płatów ciasta filo (1 opakowanie, ok. 300 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1084.5 mg
Białko
19.3 g
Kalorie
2154.2 kJ /
514.5 kcal
Tłuszcz
30.3 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Węglowodany
40.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM5)
1 godz. 15 min
Paluchy z serem i boczkiem na zakwasie
14 godz. 45 min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 godz. 50 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Suflet serowy szybki
55 min
Quiche z resztkami serów
1 godz. 50 min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 godz. 20 min
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1 godz.
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 min