
Urządzenia i Akcesoria
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
36 sztuk
Składniki
Różowy ryż
-
ryżu do sushi250 g
-
wody1000 g
-
soku z czerwonych buraków2 łyżki
-
octu ryżowego1 łyżka
-
cukru1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
Sos awokado-wasabi
-
awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki1
-
jogurtu greckiego50 g
-
majonezu kewpie (patrz wskazówka)50 g
-
pasty wasabi10 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego5 g
-
soli¼ łyżeczki
Zwijanie sushi
-
grzybów mun, suszonych15 g
-
wrzącej wody150 g
-
wody200 g
-
octu ryżowego20 g
-
wodorostów nori4 płaty
-
liście szpinaku baby, świeże ilość do nadziania sushi
-
ogórek bez gniazd nasiennych, pokrojony w 1-2 mm słupki (patrz wskazówka)1
-
mango niezbyt dojrzałego, pokrojonego w 5 mm słupki (patrz wskazówka)½
-
szczypiorek, świeży do nadziania sushi
-
sos sojowy ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
49 kcal /
204 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
68 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 godz. 20 min
Sushi z krewetkami w tempurze
2 godz. 40 min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 godz. 25 min
Sushi z wędzonym łososiem
1 godz. 20 min
Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago
1 godz. 20 min
Sałatka sushi
1 godz. 15 min
Letnie rollsy wegańskie
35 min
Ryż do sushi
1 godz.
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
8 godz. 30 min
Sushi nigiri
1 godz.
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min