Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 - 8 gruszek, dojrzałych, nieobranych
- 1200 g wody
- 1 laska cynamonu, przełamana na pół
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 5 g skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
-
40 - 60
g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
lub 20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego - 10 g miodu, płynnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 132 kJ / 32 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piwo imbirowe
25h 30min
Kompot z rabarbaru
2 Std. 15 Min
Syrop imbirowy
1 Std. 45 Min
Syrop z fiołków
2 Std. 30 Min
Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą
20 Min
Syrop cytrynowo-ziołowy
55min
Kompot gruszkowy (w słoikach na zimę)
50 Min
Napar jabłkowy
40 Min
Rozgrzewający napar grejpfrutowy
15 Min
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30 Min
Korzenny napar z zielonej herbaty z owocami
35 Min
Kompot jabłkowo-gruszkowy
1 Std. 15 Min