Urządzenia i Akcesoria
Koreańska sałatka ziemniaczana z marynowanymi warzywami (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
Marynowane warzywa
-
250 g sosu sojowego
-
200 g cukru
-
250 g białego octu winnego
-
2 - 3 białe rzodkwie, pokrojone w ćwiartki, następnie w 3 mm plastry, ok. 400-600 g)1 japońska rzodkiew (daikon) pokrojona w ćwiartki, następnie w 3 mm plastry, ok. 400-600 g)
-
1 marchewka pokrojona w 3 mm plastry
-
2 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone w plastry
Koreańska sałatka ziemniaczana
-
1600 g wody
-
1 łyżeczka oleju
-
800 g ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli
-
200 g majonezu, (patrz wskazówka)200 g majonezu japońskiego (kewpie) (patrz wskazówka)
-
3 zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane, plus dodatkowa ilość pokrojonego w 7 cm kawałki do dekoracji
-
¼ łyżeczki oleju sezamowego
-
1 ogórek ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojony w 5 mm półplastry
-
czerwona papryczka chili bez gniazd nasiennych, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1241.6 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1656.3 kJ /
394.4 kcal
Tłuszcz
25.9 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
34.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Herbata chai masala
15min
Gorąca czekolada z przyprawami korzennymi
10min
Czarne ravioli z rybnym farszem
1h 45min
Indyjskie pączki (Gulab jamun)
1h 15min
Ciasto na pizzę na zakwasie
19h 15min
Wiśniowy szprycer
10min
Korma z pieczonymi warzywami, ryżem i marynowaną cebulą; Chlebki naan z oliwą czosnkową
2h
Banany w karmelu z przyprawami korzennymi
1h 50min
Aioli
5min
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
40min
Tepache
120h 20min
Grzaniec cytrynowy
20min