
Urządzenia i Akcesoria
Koreańska sałatka ziemniaczana z marynowanymi warzywami (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
Marynowane warzywa
-
250 g sosu sojowego
-
200 g cukru
-
250 g białego octu winnego
-
1 japońska rzodkiew (daikon) pokrojona w ćwiartki, następnie w 3 mm plastry, ok. 400-600 g)
-
1 marchewka pokrojona w 3 mm plastry
-
2 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone w plastry
Koreańska sałatka ziemniaczana
-
1600 g wody
-
1 łyżeczka oleju
-
800 g ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli
-
200 g majonezu japońskiego (kewpie) (patrz wskazówka)
-
3 zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane, plus dodatkowa ilość pokrojonego w 7 cm kawałki do dekoracji
-
¼ łyżeczki oleju sezamowego
-
1 ogórek ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojony w 5 mm półplastry
-
czerwona papryczka chili bez gniazd nasiennych, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
394.4 kcal /
1656.3 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
25.9 g
Węglowodany
34.2 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
1241.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gotowanie na parze 4 bananów z czekoladowym nadzieniem
20 min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM5)
20 min
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 50 min
Jogurt kokosowy (wegański)
12 godz. 25 min
Eliksir wiedźmy
10 min
Aioli
5 min
Babeczki ziemniaczane
1 godz. 10 min
Meksykańska tostada z wołowiną
1 godz.
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 min
Sałatka z czerwonej kapusty, komosy ryżowej i wegetariańskich kiełbas
35 min
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
1 godz. 15 min
Bao Burger z bananiną hoisin i piklowanymi ogórkami z mango
1 godz. 35 min