Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z kruszonką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
20 kawałków
Składniki
-
770 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
230 g cukru
-
1 szczypta soli
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 jajko
-
230 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
¾ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
220 g mleka
-
olej do natłuszczenia miski
-
200 - 250 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu200 - 250 g sera mascarpone
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
5 g
Kalorie
1300 kJ /
310 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRZE UPIECZONE
20 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1 godz. 45 min
Tarta z jabłkami (TM6, TM7)
1 godz.
Tarta budyniowa
1 godz. 15 min
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
1 godz.
Deser biszkoptowy z budyniem i śmietaną (Zuccotto)
26 godz. 25 min
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min
Skubaniec z owocami
3 godz. 40 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 godz. 10 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min