Ciasto z kruszonką

Ciasto z kruszonką

4.3 211 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
20 kawałków

Składniki

  • 770 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
  • 230 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 1 jajko
  • 230 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • ¾ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 220 g mleka
  • olej do natłuszczenia miski
  • 200 - 250 g sera mascarpone
    200 - 250 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 310 kcal / 1300 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...