Urządzenia i Akcesoria
Słodkie weneckie bułki maślane
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
16 sztuk
Składniki
-
100 g mleka
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g świeżych drożdży pokruszonych
-
75 - 100 g cukru
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 jajka (w tym 1 jajko roztrzepane, do posmarowania bułek)
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczkę soli
-
cukier perlisty (opcjonalnie) lub cukier kryształowy gruboziarnisty, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4.7 g
Kalorie
833.4 kJ /
198.8 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Węglowodany
29.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 godz. 30 min
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
2 godz. 30 min
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
3 godz.
Irlandzki chleb na sodzie
45 min
Drożdżowe bułeczki z za'atarem
1 godz. 30 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.
Mleczne bułeczki z żurawiną
3 godz. 5 min
Precle
1 godz.
Bułeczki śniadaniowe
1 godz. 45 min
Bułki maślane
1 godz. 25 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min