Urządzenia i Akcesoria
Drożdżówki z jabłkami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 sztuk
Składniki
Ciasto
-
250 g mleka
-
60 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
110 g cukru
-
olej ilość do natłuszczenia miski
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 jajka
-
460 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
Nadzienie i formowanie drożdżówek
-
320 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
-
brązowy cukier ilość do posypania jabłek
-
cynamon, mielony ilość do posypania jabłek
-
1 jajko do posmarowania drożdżówek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
6.7 g
Kalorie
1114.4 kJ /
266.2 kcal
Tłuszcz
7.3 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
44.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1 godz. 15 min
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3 godz. 45 min
Rabarbarowe ślimaczki
2 godz.
Drożdżówki-serca z dżemem
2 godz. 10 min
Drożdżówki z makiem
2 godz. 40 min
Drożdżówki z serem
1 godz.
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2 godz.
Rogaliki na piątkę
2 godz. 20 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 godz. 20 min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2 godz. 40 min