Wersje kompatybilne
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 850 g brzoskwiń, dojrzałych, obranych, bez pestek, pokrojonych w ćwiartki
- 500 g cukru żelującego 2:1
- 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 150 g syropu z kwiatów czarnego bzu
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 4117 kJ / 974 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 238 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z czarnej porzeczki
35min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1h 10min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min
Powidła śliwkowe
2h
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 Std. 25 Min
Dżem malinowy
40 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 Min