Urządzenia i Akcesoria
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 słoiki
Składniki
-
850 g brzoskwiń dojrzałych, obranych, bez pestek, pokrojonych w ćwiartki
-
500 g cukru żelującego 2:1
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
150 g syropu z kwiatów czarnego bzu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
2 g
Kalorie
4117 kJ /
974 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
238 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DŻEMY I MARMOLADY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 Std. 30 Min
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1 Std.
Dżem z czarnej porzeczki
35 Min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 Min
Powidła śliwkowe
2 Std.
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 Min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 Min
Dżem malinowy
40 Min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 Min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 Min
Powidła wiśniowe
1 Std. 55 Min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 Std. 25 Min