
Urządzenia i Akcesoria
Babka z likierem jajecznym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 kawałków
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
260 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
4 jajka
-
1 szczypta soli
-
200 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
120 g oleju słonecznikowego
-
120 g likieru jajecznego w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
cukier puder ilość do oprószenia babki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
298.6 kcal /
1250.1 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
38.5 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYJĄTKOWE BABKI!
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Piernik na ciemnym piwie
2 godz. 35 min
Makowiec z bezą
2 godz. 40 min
Babka orzechowa
1 godz.
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Babka marmurkowa
2 godz. 10 min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Babka "Trójniak"
1 godz. 35 min
Muffinki z likierem jajecznym
45 min
Babka muślinowa z polewą kakaową
2 godz. 10 min
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 godz. 40 min