Babka z likierem jajecznym
TM6 TM5

Babka z likierem jajecznym

4.7 (341 ocen)

Składniki

  • masło, ilość do natłuszczenia formy
  • 260 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
  • 4 jajka
  • 1 szczypta soli
  • 200 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 120 g oleju słonecznikowego
  • 120 g likieru jajecznego, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder, ilość do oprószenia babki

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1250.1 kJ / 298.6 kcal
Białko
4.6 g
Węglowodany
38.5 g
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy